dinsdag 9 mei 2023

Tentoonstelling RAR

Begin april werd ik benaderd door Jan Hoogendoorn en Ingrid Oron-Wiegel bestuur RAR voor het openen van de Tentoonstelling van 4 RAR-leden op zaterdag 29 april 2023. Deze huidige expositie heeft als thema "Het Menselijk Lichaam, en laat twee- en drie dimensionaal werk zien. Deze expositie is nog te zien tot en met 10 juni 2023 te zien. Weblink: Regio Art Rijnmond




De beeldend kunstenaars zijn: Nancy Kroon, Jan Pieters, ook aanwezig in Kunstkamer Vaassen, Bert Penning, Friedie Kloen.

NANCY KROON

Werkt vanuit de literatuur waarbij de Griekse Mythologie een belangrijke bron is en herkenbaar in haar werk, o.a. schoonheid, melancholie, harmonie. In relatie met het thema en het Griekse woord Äntropomorfos" waar de woorden "mens"(Antropos) en uiterlijke vorm"(morphe) in verweven zijn.


JAN PIETERS

zijn werken gaan vooral over vorm en kleur. Hij maakt tekeningen, schilderijen en beelden van naakten. Met behulp van schetsen ontstaan zijn werken. 

Drie kleurrijke schilderijen hangen momenteel in Kunstkamer Vaassen. 


BERT PENNING

In zijn serie "Öde aan de Vrouw" in steen, cararra marmer versus brons wordt hij geinspireerd door de vormgeving van beelden uit de oudheid. De structuur van de steen is gevormd door eeuwenoude  oerkrachten. De kleur en lijnen vindt hij boeiend. Delen van het beeld laat hij onbewerkt, uit respect voor het materiaal. Vormen kunnen verschillen van elkaar en toch elkaar versterken. De een kan niet bestaan zonder de ander, ze gaan een interactie aan met elkaar.



FRIEDIE KLOEN

Friedie is beeldhouwer en hout is het materiaal wat haar boeit

De kunstenaar laat zich leiden door vorm, structuur, geur, kleur van stammen en takken. .Verrassend is het om te ontdekken hoe het beeld eruit gaat zien. 

Elke keer opnieuw een openbaring. 


En natuurlijk een mooie tentoonstelling gewenst met veel belangstellenden net zoals deze zonnige openingsmiddag.

Petra Adema-Nienhuis


Geen opmerkingen: