Astrid Ufkes: magische fotobeelden

 De beeldend kunstenaar Astrid Ufkes uit Apeldoorn gebruikt op een bijzondere wijze de digitale fotografie voor magische landschappen. De wereld om haar heen, het dagelijkse leven, vormen beeldelementen voor een geheel eigen experimentele beeldtaal. Na een studie aan de kunstacademie (interieurontwerp) volgde zij een opleiding aan de fotovakschool en begon met fotografische beelden in zwart-wit en kleur te maken.  

In de serie 'Me Myself and My World' krijgen de eenvoudige alledaagse dingen om haar heen een geheel andere lading en ervoer zij een spannende magische interactie met deze alledaagse dingen. 

De serie 'You Me and Our World' bestaat uit samengestelde beelden die afkomstig zijn uit door zelf gemaakte realistische foto's. Zij verbeelden een nieuwe magische wereld.

In het werk van Astrid Ufkes zijn altijd twee silhouetten te ontdekken waarin de beschouwer zichzelf kan zien en geheel eigen gevoelens aan een bepaald beeld kan toevoegen. 

Met de schrijver Adam van Donk is zij in 2016 een bijzonder project begonnen dat vorm kreeg in de uitgave 'CONTRASTEN Oog om oor'. Astrid Ufkes deelde wekelijks haar fotobeelden met Adam van Donk, die haar wekenlang zijn visie gaf op de hem toegestuurde fotobeelden. 

Het werk van Astrid Ufkes is in galeries en musea in binnen- en buitenland te zien geweest. Zij is verbonden met het kunstenaarscollectief Stichting Ateliers Apeldoorn.

Voor meer informatie: www.astridufkes.nl 

Astrid Ufkes: digitale fotografie
'You'

 

Astrid Ufkes: digitale fotografie
City'

 

Astrid Ufkes: digitale fotografie
'Home'

 

Astrid Ufkes: digitale fotografie
' Lost'

 

Astrid Ufkes: digitale fotografie
'On the way'

 

Astrid Ufkes: digitale fotografie
'Rollercoaster'Geen opmerkingen: