Jan Pieters: schilderijen en beelden

New: schilderijen en beelden van Jan Pieters 

 

Mijn naam is Jan Pieters,

 'Ik ben geboren op 30 april 1952 in Hengelo, Overijssel. Van 1982 tot en met 1987 heb ik een opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, afdeling tekenen, schilderen en vrije grafiek. Vanaf 1987 tot nu maak ik schilderijen. Tussendoor heb ik ook nog allerlei andere dingen gedaan - onder andere muziek maken - maar op schilderen kom ik toch telkens weer terug. Sinds 2021 heb ik mijn atelier in NisseWaardAteleliers, aan de Geraniumstraat 34, 3202 RE Spijkenisse. 

Mijn schilderijen ontstaan aan de hand van schetsjes die naar de natuur zijn gemaakt. Sinds enige tijd maak ik ook beelden, liefst van hout. Voor die beelden haal ik mijn inspiratie uit dingen die ik, meestal in een flits, vanuit een ooghoek of op dromerige momenten in mijn omgeving zie. Dat kunnen vormen in de natuur zijn of in het dagelijks leven. Soms vormt een eerder gemaakt schilderij de inspiratie voor een beeld. Vaak vormt een beeld weer de inspiratiebron voor tekeningen en/of schilderijen. En zo is de kring weer eens rond.

Mijn werk bevat geen andere boodschap dan wat er te zien is. Ik probeer schilderijen te maken die ik mooi genoeg vind om aan de muur te hangen, om naar te kijken. En als ik ze mooi vind zijn er vast meer mensen die ze mooi vinden. Voor de beelden geldt hetzelfde. Aanvankelijk had ik het landschap als thema. Later ben ik overgegaan op paarden en vrouwelijke naakten als thema. Hoewel, een thema er ook is om van af te wijken'. 

Jan Pieters: 'Bomenpoort I en II, olieverf op linnen


 

Jan Pieters: Bomenpoort I, linkerdeel, olieverf op  linnen

 

Jan Pieters: 'Fries paard', olieverf op linnen


 

Jan Pieters: 'Groene specht', olieverf op linnen

 
Jan Pieters: 'Merrie en veulen', olieverf op linnen


 


Jan Pieters: 'An Uffington Black Horse', objet trouvé en pastel op papier

 

Jan Pieters: 'Groene specht', olieverf op linnen  
Jan Pieters: 'Shetlander', olieverf op linnen

 

Jan Pieters: 'Wit paard', olieverf op linnen


 


Jan Pieters: 'Twee vriendinnen', hout, geverfd, gevernist, 29,4 x 13 x 15 cm.

 

Jan Pieters: 'Twee vriendinnen', pastelpotlood op papierGeen opmerkingen: