Ana Priscila Rodriquez: fotografische tijdsmomenten

 

 

De beeldend kunstenaar Ana Priscila Rodriquez is afkomstig uit Mexico en woont en werkt vanaf 1998 in Nederland. Zij studeerde in 2006 af aan de Academie voor Schone Kunsten in Utrecht en specialiseerde zich in Mixed Media en Fotografie. 

'Mijn kunst is geboren uit de behoefte om een stem te geven aan behouden herinneringen en momenten in het leven. Het concept van tijd is een essentieel element binnen de inhoud van mijn werk, het gaat allemaal over een lang verloren verleden, verloren verdriet, verloren liefdes, verloren gezichten, beelden en sensaties die vragen om een fysieke ruimte in deze huidige wereld, ze vragen om kleur, vorm, textuur, smaak... ze vragen om leven. Mijn missie is om deze stille verhalen een stem en een lichaam te geven, waardoor ze een deel van mijn huidige, zichtbare wereld kunnen worden en hen vanuit real time verder te laten gaan met een nieuwe vorm en een nieuw doel. Het worden welsprekende verhalen en zelfs sprookjes'.

gemengde media en fotografische techniek:

'Ik ontdekte de magie van de oude foto's, achtergelaten op rommelmarkten, die ik begon te verzamelen meer dan een decennium geleden en ze werden al snel een van de belangrijkste bronnen van inspiratie. De materialen die ik gebruik kunnen zeer divers zijn. Sinds kort heb ik de magie ontdekt en het verbazingwekkende spirituele bewustzijn dat ontstaat bij het maken van kunst uit mijn eigen leven en mijn levenservaringen. Ik fotografeer mijn eigen conceptuele zelfportret en transformeer die beelden  met behulp van een verscheidenheid van technieken en mediums totdat zij hun contextuele vorm verliezen en een nieuwe 'geest' van dat beeld te materialiseren en uit te voeren is.                                                                       Mijn werk bouwt zich op met lagen van verschillende materialen. Zo heb ik mijn eigen techniek ontwikkeld, de 'faux tintype'. Met deze techniek wil ik de simulatie van metaalstructuur weergeven met behulp van transparante folie en verschillende chemische stoffen. Het is belangrijk voor mij om textuur en een gevoel van 'tastbaarheid' in deze beelden weer te geven. Als kleine vensters naar een klein verhaal. Het resultaat van dat verhaal is aan de kijker; het is als invullen van de lijnen, maar wel door hun ervaring en sensaties. Op deze manier wordt mijn kunst een directe lijn van communicatie door empathie en verbeelding. 


Priscila Rodriquez
 Silence, faux tintype 2019

 


Priscila Rodriquez
Intuition, faux tintype 2019


 

Priscila Rodriquez
Eenzaamheid, faux tintype 2019

 

Priscila Rodriquez
Redemption, faux tintype 2019


 


Priscila Rodriquez
Overgave, faux tintype 2019

 


Priscila Rodriquez
Het Bezoek IV, fauxtintype 2019Geen opmerkingen: